Herstellen van parketvloer

Slijtage van uw parket

Doordat uw woning een leefruimte is zal uw parketvloer niet kunnen weerstaan aan de nodige slijtage. Hierdoor zal uw parket na een tijd mee verkleuren en zullen er gebruikssporen mee zichtbaar komen. Janssens Parket maakt uw parket terug als nieuw.

Opschuren of schuren van uw parketvloer

Het meeste essentiële onderdeel voor het renoveren van uw parket is het opschuren van de houten planken om oneffenheden weg te werken uit de houtstructuur. Hierdoor wordt de bovenste laag verwijderd.

Borstelen en behandeling

Het borstelen van uw parket is geen noodzakelijk kwaad maar breng de houtnerfstructuur terug na het opschuren van de houten planken. Ook kan er bij sommige houtsoorten dunne krullen overblijven welke nadien geen mooi effect geven.

Na het opschuren (en eventueel borstelen) worden de houten planken opnieuw behandeld met de juiste olie. Een andere mogelijkheid is om uw parket te lakken, te roken, in de was te zetten of te boenen. Dit afhankelijk van het gewenste resultaat.

Ook plinten en profiel van uw parketvloer behandelen

Voor het behandelen of renoveren van uw parket dienen vaak de plinten van uw vloer verwijderd te worden zodat uw parket zeker goed wordt opgeschuurd en er geen gebruikssporen op komen. Deze plinten en profielen kunnen nadien ook mee behandeld worden of vervangen worden. Zo komt uw parketvloer na het onderhoud terug volledig tot zijn recht.

Parketmerken

Wij werken enkel met merken die gekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Van al deze merken hebben wij alle types parketvloer maar ook toebehoren zoals plinten, profielen & ondervloeren voor u beschikbaar. Alle vloeren zijn FSC-gelabeld.